Monday, February 14, 2011

ΒΟΜΒΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ;;;

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ  ΙΑΤΡΙΚΑ   ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ !!!!   Απομακρύνθηκαν  ΑΠΟ τις ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ως ανεπιθύμητοι οι  γιατροί  του ΚΕΕΛΠΝΟ που προσέτρεξαν για προληπτική εξέταση τους,   για  την περίπτωση που έχουν προσβληθεί από ασθένειες , μεταδοτικές ή μη ….

Οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταφέρθηκαν στα γραφεία του Οργανισμού , με ορατά σημάδια από το πρωτοφανές λυντσάρισμα …..

      Ο υπουργός Υγείας τους είχε χαρακτηρίσει    ( δυνητική) βόμβα μολυσματικότητας ….σε συνέντευξη του την ίδια μέρα την εφημερίδα τα ΝΕΑ   

      ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ             ΑΠΕΡΓΩΝ…ΠΕΙΝΑΣ …  ΜΕ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ , 

 

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!

  ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ  ΠΛΕΟΝ   ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ της Πολιτείας  για διερεύνηση της  ΔΥΝΗΤΙΚΗΣ Μολυσματικότητας ΣΤΟΝ ΧΏΡΟ ΤΟΥ «Υπατία»

 ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ , όπως ο κάθε ταλαιπωρημένος οργανισμός – κάθε φυλής -  μπορεί να καταστούν ευάλωτοι σε μεταδοτικές ασθένειες , με απλό παράδειγμα την γρίπη ,  προκαλώντας έτσι  άθελά τους  πολλές  αλυσιδωτές μολύνσεις …….

     Κύριε Γιώτη,  Όταν ο εισαγγελέας κυρήσσει παράνομη και καταχρηστική  λ.χ. , μια  απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων…… ( γιατι σχεδόν πάντα αυτές οι απεργίες κρίνεται ότι απειλούν την Δημόσια Υγεία)  εξετάζει μήπως ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ  , ο εισαγγελέας,   τα σκουπίδια ένα- ένα , αν είναι μολυσματικά ? ????

Η μήπως τα σκουπίδια του κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση?

Σε ποιά άλλη κοινωνία ο πολίτης είναι τόσο ανημέρωτος  για το δικαίωμά του , βάσει του οποίου η πολιτεία οφείλει να του διασφαλίζει το αγαθό της υγείας του ?

Στο όνομα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΠΟΙΩΝ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΠΟΙΩΝ  προπηλακίζονται οι λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας,  ΚΑΙ ΠΩΣ ακριβώς  οι ΑΠΕΡΓΟΙ  ΠΈΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ …. βρήκαν τους «νταβατζήδες» της ΥΓΕΙΑΣ  τους ???,  




ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.)

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Αθήνα  14 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το σημαντικό κίνδυνο, που συνιστά για τη δημόσια υγεία, η παραμονή των μεταναστών-απεργών πείνας στο κτήριο Ηπείρου 2  και Πατησίων (μέγαρο «Υπατία»), που τείνει να εξελιχθεί σε «υγειονομική βόμβα»,  επεσήμαναν ακόμη μια φορά οι ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας για τη γρίπη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΥΚΑ).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη  ταχείας παρέμβασης στον  ‘κλειστό’ αυτό πληθυσμό  εξαιτίας του ενδεχομένου ανάπτυξης επιδημιών από λοιμώδη παθογόνα μικρόβια όπως  η γρίπη (την τρέχουσα περίοδο) και άλλα μεταδοτικά νοσήματα όπως η μηνιγγίτιδα, η φυματίωση και οι γαστρεντερίτιδες. Οι κακές συνθήκες υγιεινής στον εν λόγω χώρο σε συνδυασμό με την πιθανή έλλειψη εμβολιαστικής κάλυψης και την καταπόνηση του αμυντικού  συστήματος των μεταναστών εξαιτίας της υποθρεψίας, ευνοούν την εξάπλωση παρόμοιων νοσημάτων τόσο ανάμεσα στους μετανάστες όσο και σε αυτούς που έρχονται σε επαφή μαζί τους και οι οποίοι δύνανται να διασπείρουν παρόμοια νοσήματα στην κοινότητα. 
Επίσης τονίστηκε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με το ΥΥΚΑ, είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο να παράσχει υπηρεσίες υγειονομικής  και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε όλους τους μετανάστες που το επιθυμούν με στόχο τη διαφύλαξη της ατομικής τους υγείας  και την προάσπιση της δημόσιας υγείας γενικότερα.
            

ΤΟ VIMA.GR    

14.2.2011

Παρέμβαση του εισαγγελέα για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» σε βάρος τους και «καλλιέργεια φόβου στην ελληνική κοινωνία», ζήτησαν οι μετανάστες απεργοί πείνας, που φιλοξενούνται στο μέγαρο Υπατία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν με αφορμή τη δήλωση στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι το συγκεκριμένο μέγαρο είναι «βόμβα» λοιμώξεων στο κέντρο της Αθήνας.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=384441&ct=1&dt=14/02/2011#ixzz1DsuGYpdM

 

Μέγαρο Υπατία 


«Αν δεν συνεργαστούν θα εισηγηθούμε την απομάκρυνσή τους» λέει το υπουργείο Υγείας

ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ | Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011  [ 16:58


«Αν δεν συνεργαστούν θα εισηγηθούμε την απομάκρυνσή τους»,
προειδοποίησε πριν από λίγο τους απεργούς πείνας παράνομους μετανάστες, που παραμένουν για 21 ημέρες στο «Μέγαρο Υπατία», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Αντ. Δημόπουλος.
Οι απεργοί, μέσω της Επιτροπής Αλληλεγγύης που τους εκπροσωπεί, είχαν διώξει την Κυριακή κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ-ΠΝΟ), που είχε μεταβεί στο μέγαρο της οδού Πατησίων, για να παράσχει ιατρικές υπηρεσίες και να ελέγξει τις συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες υπάρχει ο κίνδυνος να ευνοούν τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών.
Με τη δικαιολογία ότι έχουν τους δικούς τους γιατρούς, που τους παρακολουθούν, η Επιτροπή Αλληλεγγύης απαγόρευσε στο κλιμάκιο του ΚΕΕΛ-ΠΝΟ να εισέλθει στο κτίριο και τις δύο φορές που το επιχείρησε το πρωί και μετά ξανά το μεσημέρι.
Στους χώρους του μεγάρου που διατίθενται 

«βρίσκονται μαζεμένοι πάρα πολλοί, με κακές συνθήκες υγιεινής και εξαερισμού»,

 σημείωσε ο κ. Δημόπουλος, ενώ ο λοιμωξιολόγος
κ. Σωτ. Τσιόδρας παρατήρησε ότι 

«σε αυτές τις συνθήκες

ευνοείται η διάδοση λοιμωδών

νοσημάτων, όπως η μηνιγγίτιδα, η

φυματίωση και φυσικά η γρίπη».

Και όλα αυτά ενώ έχουν αποχωρήσει από το Μέγαρο Υπατία και οι Γιατροί του Κόσμου, οι οποίοι μέχρι τώρα παρείχαν τις υπηρεσίες τους στους απεργούς, όπως ανέφερε ο κ. Δημόπουλος. Αύριο κλιμάκιο του ΚΕΕΛ-ΠΝΟ θα επιχειρήσει ξανά να δει τους απεργούς και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τους κάλεσε αυτή τη φορά να συνεργαστούν.

2.
PROTOTHEMA.GR

Παραμένουν στο «Υπατία» οι μετανάστες και δηλώνουν...

«Έχουμε τους δικούς μας γιατρούς, δεν θέλουμε άλλους!»

 

  Πήγε να φάει ξύλο το κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τη Δευτέρα οι μετανάστες απεργοί πείνας, που παραμένουν στο μέγαρο «Υπατία», παρά το πέρας των 15 ημερών που υποτίθεται ότι θα διέμεναν εκεί.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας, ο Πέτρος Γιώτης δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή υπάρχει ομάδα γιατρών όλων των ειδικοτήτων που παρακολουθεί σε 24ωρη βάση τους απεργούς πείνας. Χθες, εμφανίστηκε κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ, χωρίς καμιά ταυτότητα, δηλώνοντας ότι ήρθε να εξετάσει τους απεργούς. Μετά τέσσερις ώρες προσκόμισαν έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ήρθαν για να παράσχουν ιατρικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη στους μετανάστες απεργούς πείνας. Τους δηλώσαμε ότι οι απεργοί πείνας παρακολουθούνται από την πρώτη στιγμή από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και έχουν την ψυχολογική στήριξη των υποστηρικτών του αγώνα τους».

Από την πλευρά των γιατρών υποστηρικτών στους απεργούς πείνας, ο παθολόγος ογκολόγος Θανάσης Καραμπέλης διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι στο μέγαρο «δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό γρίπης».


Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων που επισκέφθηκαν τους μετανάστες απεργούς πείνας στο κτίριο «Υπατία»... πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι.
Άνθρωποι που περιφρουρούσαν το χώρο, επέδειξαν το συνήθη παραγοντισμό της Αριστεράς, παραγοντισμό που θα ζήλευε και το σενάριο των Monty Python στη «Ζωή του Μπράιαν», όπως έγραψε το protothema.gr, και απαγόρευσαν την είσοδο στο κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ. 


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.