Wednesday, February 16, 2011

ΜΕΓΑΡΟ ΥΠΑΤΙΑ : ΑΠΟ 100 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Η ΜΟΛΥΝΣΗ

Διαβάσαμε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (16 Φεβρουαρίου 2011) άρθρο του κ.Στέφανου Χίου σχετικό με την πολλαπλή εκμετάλλευση που υφίστανται οι 300 του μεγάρου Υπατία.




Αναδημοσιεύουμε στο τέλος την τελευταία παράγραφο του άρθρου, σχετική με τις εξαιρετικές συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο υπο κατάρρευση μέγαρο μιας και οι φορητές τουαλέτες που χρησιμοποιούνται (με κόστος προμηθευτή άγνωστο και συντήρηση κοντά στα 3000 ευρώ μέχρι τώρα) δεν εμπνέουν την υγειονομική ασφάλεια που διατυμπανίζουν οι "συμπαραστάτες" γιατροί.
Με 3000 ευρώ έξοδα συν το κόστος κτήσης, θα έπρεπε να ειχαν συνδέσει και την παροχή νερού, και κανονικές τουαλέτες, και ντουζιέρες και νάχουν προμηθευτεί είδη υγιεινής, απορρυπαντικά, και απολυμαντικά...με ρέστα στο ταμείο.



Λύματα


Το μόνον που ξέχασαν να μας πουν οι άνθρωποι της τέχνης είναι οτι το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει ακριβά την "απεργία πείνας" και τα λύματα που αφήνουν πίσω τους οι προστατευόμενοί τους. Σύμφωνα με έγγραφο της περιφέρειας Αττικής ο κρατικός προυπολογισμός έχει επιβαρυνθεί μέχρι σήμερα γύρω στα 2500 ευρώ μόνον για την απολύμανση, την απομάκρυνση των λυμάτων καιτην τοποθέτηση χαρτιών υγείας στις χημικές τουαλέτες που μεταφέρθηκαν για να κάνουν την σωματική τους ανάγκη οι λαθραίοι της Υπατίας. Οι τέσσερις τουαλέτες μπήκαν εκεί απο το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και κοστίζουν 100 ευρώ την ημέρα στην τσέπη του Ελληνα πολίτη. Στα έξοδα αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται βέβαια η τιμή αγοράς για τις τέσσερις χημικές τουαλέτες...

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.