Monday, December 13, 2010

PFIZER@WIKILEAKS

απο wikileaks, αναδημοσίευση απο εδω



Η φαρμακευτική Pfizer προσέλαβε ερευνητές για να βρούν στοιχεία διαφθοράς προκειμένου να εκβιαστεί εισαγγελέας.

Ένα όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο αποκαλύπτουν και πάλι τα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Νιγηρία. Το WikiLeaks την Πέμπτη 9/12 έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα που εμφανίζουν τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer να χρηματοδοτεί ερευνητές προκειμένου να βρουν στοιχεία διαφθοράς του Γενικού Εισαγγελέα και να τον εκβιάσουν για να εγκαταλείψει μια τεράστια αγωγή εναντίον της.
Η ιστορία ξεκίνησε το 1996 όταν ένα νέο αντιβιοτικό της Pfizer, το Trovan, σύμφωνα με την Νιγηριανή Κυβέρνηση προκάλεσε βλάβες σε παιδιά κατά τη διάρκεια της δοκιμής του που έγινε κατά τη διάρκειας μιας επιδημίας μηνιγγίτιδας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Νιγηρίας προχώρησε σε αγωγή κατά της εταιρίας, η οποία οδήγησε σε συμβιβασμό ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο από τα έγγραφα γίνεται σαφές ότι η εταιρία δεν ήθελε να πληρώσει το λογαριασμό. Έτσι προχώρησε στην πρόσληψη ειδικών ερευνητών που στόχο είχαν να φέρουν στο φως υποθέσεις διαφθοράς του Γενικού Εισαγγελέα προκειμένου να τον «πείσουν» να εγκαταλείψει την αγωγή...
Όσο τα έγγραφα έρχονται στο φως της δημοσιότητας , τόσο συχνότερα οι πρεσβείες των ΗΠΑ μοιάζουν με κέντρα επιχειρηματικής δραστηριότητας.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.